Påskbruschetta

-

Meatfree Monday påskveckan. Nu när det närmar sig påsk så är det roligt att det är gula färger här och där. Jag vill tipsa om min påskbruschetta i passande färg. Alltså en vanlig bruschetta men med gula tomater istället för röda. En förrättsfavorit hos mig, som också är väldigt praktisk då man kan förbereda den på samma förmiddag som man ska bjuda på den. Denna gång skar jag tomaterna i mindre bitar, men det är valfritt. Gör så här för två personer:

2 tomater
½ dl olivolja
en skvätt vinäger, denna gång balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
torkad basilika

Något gott formbröd (helst surdegsbröd men funkar också med vanlig franska)
Riven parmesan

Börja med att blanda olivolja, vinäger, hackad vitlök och basilika i en burk. Jag brukar använda min skakburk och blanda i. Lagom stor och då kan jag vända runt tomaterna då och då. Hacka tomaterna i mindre bitar. Vissa tar bort innanmätet för att det blir för blött med det, men det gör inte jag. Hela tomaterna alltså. Vänd ner tomathacket i oljeblandningen och låt stå. Vänd runt någon gång så smakerna får blandas.

Påskbruschetta

När det närmar sig matdags, så sätt ugnen på 200 grader. Lägg fyra skivor bröd på en plåt med bakplåtspapper eller en smörad ugnsform. Skeda över tomaterna men ta inte med all vätska. Lite gör inget, men inte allt. Ovanpå tomaterna så strör man över riven parmesan och sätter in i ugnen i ca 10 min, tills osten blivit lite gratinerad. Upp på en assiett och servera. Har ni inte provat, så gör det! Det behöver inte vara en middagsbjudning, utan kan lika gärna vara en lördag eller söndag, då man vill äta något kraftigare mellanmål på eftermiddagen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar