Granola med kanel

-

Dags för en ny laddning granola att ha stående i skafferiet och denna gång vill jag göra någon twist jämfört med min vanliga Granola. Det blev inte så mycket twist men en betydande twist, då jag gjorde en granola med kanel. Kanelsmaken är ganska stark, så det behövs inte så mycket för att det ska ta smak. Så här gör jag på ett ungefär:

8 dl fiberhavregryn
6 dl rågflingor
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl vetegroddar
½-1 dl kokos
1 dl chiafrön
1-2 msk kanel

Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda sedan i en annan skål:

1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt

Rör runt när du hällt över det varma vattnet, så sockret börjar smälta och finfördela sig. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och rör, så att allt torrt blir lite fuktigt. Häll över i en långpanna och sätt in i ugnen 200 grader. Låt långpannan stå inne i ca 30 min, men ta ut och rör runt bland din granola minst ett par gånger, så allt fuktigt blir torrt igen. Låt din granola svalna och häll sedan upp i en snygg burk och förbered dig på åtgång.

Granola med kanel

När man gör granola, är det inte jätteviktigt med vilka mängder man tar. Jag tänker istället: ca 12 dl gryn, 5 dl frön/groddar och 1-2 dl smaksättning. Har du inte rågflingor hemma, så ta 12 dl havregryn, det funkar lika bra.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar