Ugnsbakad falukorv är en sådan där klassiker som alla har ätit när de var små, men också en sådan rätt som funkar år efter år. Enkelt att ta till då man har en falukorv i kylen, och att skapa både en enkel middag men som också funkar som matlåda. Det är viktigt att vi inte glömmer de här enkla, snabba och bra måltiderna! Vi behöver inte äta något dyrt eller avancerat varje dag, utan kan ta till klassiker med jämna mellanrum. Så här gör jag en middag för fyra personer:
400 g falukorv
ostskivor att stoppa i skårorna
senap
ketchup
Valfritt att lägga på sidan av korven:
Lökklyftor
Äppleklyftor
Bitar av morot
Tomathalvor
Börja med att sätta på ugnen, 200 grader. Lägg din falukorv i en ugnsfast form och skär skåror i den, men skär inte ända ner utan låt den hålla ihop i botten. Fyll dina skåror med ost, ketchup och senap och ställ in den i ugnen, i ca 20 min. Ifall man vill variera sin ugnsbakade falukorv, kan man också fylla ut sin ugnsform med valfria tillbehör, men det funkar också utmärkt att servera bara korv.
I vårt fall så serveras vår ugnsbakade falukorv med potatisgratäng och hemmagjord bearnaisesås, bara för att vi hade det hemma. Lite mera klassiskt tillbehör är vanligt potatismos och kokta ärtor. Oavsett är det riktigt gott med denna husmanskost.