Varma mackor och vår hemkomst från Svalbard

-

Jag och min sambo Daniel har tillbringat helgen på Svalbard, en helt fantastisk helg som jag kommer att blogga mera om, en annan dag. Den här dagen är jag för trött för att lägga ner det extraarbete som behövs för att skriva ett blogginlägg. Det ska författas i text, det ska väljas bilder, bilderna ska minskas i storlek och importeras till wordpress. Istället så tänkte jag bjuda på varma mackor och vår hemkomst från Svalbard.

Vi gick aldrig och la oss på söndagkvällen efter vår tur med hundspannen, utan vi åkte upp till vårt hotell Cole Miners Cabin där vi lämnat vårt bagage när vi checkat ut tidigare på dagen. Vi hade blivit lovade att vi fick komma tillbaka dit och att vi kunde låna en duschhandduk för att kunna skölja av oss innan hemfärd. Vi tog dem på orden och fick låna varsin handduk.

En skön dusch senare, så var vi klädda och klara för hemfärd. Om sex timmar. Detta då planet inte skulle lyfta förrän kl 02.30 på måndagsmorgonen. Vi gick ner på byn och skulle äta middag. Vi hade hört mycket om Restaurang Kroa, och att det var värt ett besök. Vi fick ett bord och vi åt oss lagom mätta på en trerätters middag innan det helt plötsligt var dags att bege sig ut till flygplatsen. Bussen fick från Longyearbyen drygt två timmar innan flyget skulle lyfta, men vi hade inte så mycket val mer än att köpa våra biljetter.

Planet lyfte planerat och landade en kvart tidigt i Oslo. Vi hade då nästan två timmar till flyget skulle ta oss tillbaka till Trondheim. Då Svalbard ligger utanför Schengen, så var vi tvungna att gå genom passkontrollen för att komma in i Norge och även en ny säkerhetskontroll. Omständligt ja, men då vi hade tid på oss så gick det ändå bra.

Planet mellan Oslo och Trondheim gick enligt plan och vi landade som vi skulle kl 07.55 i Trondheim. Vi hämtade ut vår bil i parkeringsgaraget och satte av hem mot Östersund över Storlien och Åre. Tre timmar senare var vi hemma och bytte om lite snabbt innan vi båda åkte på jobbet.

Efter några timmar och även en planerad utbildning, så kände jag att det fick räcka. Jag lyckades somna på båda flygturerna, men det är inte jämförbart med att sova hemma i sin egen säng. Då jag kände mig för trött för att åka och handla, fick det helt enkelt bli varma mackor åt mig och Daniel. Enkelt och gott, och en fullt tillräcklig middag då man inte är så himla hungrig.

Jag valde att göra mina varma mackor med avokado i, vilket ger lite mera substans i mackan och lite mera mättnadskänsla. Så här:

8 franskskivor, vilket gav oss två dubbelmackor var.
4 skinkskivor
1 avokado
2 tomater
Flödeost vitlök – en bredbar ost som ser ut som en bit rulltårta.
Ev vanlig skivbar ost
Smör till ditt mackjärn

Ta fram alla franskskivor och lägg dem bredvid varandra. Smöra alla åtta skivorna, då hälften behöver smör uppåt mot mackjärnets tak. Bred på av vitlöksosten och lägg på avokadoskivor. Lägg också på skivad tomat och toppa med skinka och någon skiva vanlig ost. Lägg sedan på den andra franskskivan, med smöret uppåt, innan du lägger den i det varma mackjärnet. Låt mackorna grillas i några minuter, innan du tar ut dem och skär dem diagonalt. Riktigt mumsiga mackor till middag idag.

Varma mackor och vår hemkomst från Svalbard
Bilden tagen av Dryden innan han högg in på mackan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar