Vattenmelonsmoothie

-

Mina tjejer, och kanske allt Alva, gillar att göra smoothies av frukt. Ett perfekt sätt att enkelt få i sina barn mycket frukt och vitaminer, något som annars kan vara ganska svårt. Det är liksom tråkigt med frukt, även om det är gott då man till slut smakar. Men att köra mixern med lite blandad frukt och sedan kunna dricka upp alla vitaminer, då går det lättare. Den här gången hade Alva gjort en laddning med vattenmelonsmoothie och jag fick ta den andra halvan av vattenmelonen. Så här gjorde jag för 5-6 glas:

½ vattenmelon
5 persikor utan kärnor
1 banan
1 päron
ev is

Dela melonen i mindre bitar och lägg ner fruktköttet i din mixer, pilla loss ev kärnor. Kör mixern tills melonbitarna bara är saft och lägg sedan ner den andra frukten. Kör mixern tills allt är söndermixat och flytande utan bitar. Häll upp på snygga glas och ställ dem i kylen för att bli kalla, jag tycker att alla smoothies är godare kalla. Ett alternativ är att mixa i några isbitar, som hjälper till att kyla ner din vattenmelonsmoothie.

Vattenmelonsmoothie

Det går också att spetsa sin vattenmelonsmoothie med lite rom, citronsaft, sockerlag och sprite, så har du en lyxig fredagsdrink till de vuxna. Häll då bara upp halva glaset med smoothie och sen fyller du upp med sprite.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Lämna ett svar