Enchiladas

-

Här kommer det recept som var grunden till hela den här taco-serien senaste veckan. Jag hade postat ett inlägg och kallat rätten Burritos, men när jag läste på lite mera fakta så visade det sig att det kallas Enchiladas. Jag vet att jag lurat åtminstone en person och det ber jag så mycket om ursäkt för (Andreas, det är dig jag menar).

Skillnaderna mellan de fyra vanligaste tacovarianterna kan du läsa i mitt inlägg om TexMex-varianter som kommer till veckan. Ifall du inte heller riktigt vet skillnaden, så kan du enkelt läsa på lite mera på min sida. Enchiladas då, det är en blöt röra, med valfritt kött, som man rullar in i tortillabröd, lägger tätt ihop i en ugnsform, breder på både tomatsås i någon form och riven ost, så allt blir gratinerat.

150-200 g köttfärsrester (jag hade blandat i svarta bönor och hackad paprika, men ta det ni gillar)
1 dl creme fraiche
1 burk tacosås
Riven ost
Tortillabröd

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop köttfärsresterna med creme fraiche, så det blir lite kletigt. Lägg ut din röra som en rad på ett tortillabröd, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smörad ugnsform. Gör så med alla bröden och lägg dem i kläm med varandra, så de hjälper varandra att hålla ihop. Häll tacosåsen över dina enchiladas och toppa med riven ost. In i ugnen 10-15 min tills osten blivit gratinerad och ta sedan ut formen. Servera med ytterligare sallad, guacamole och nachos, eller om man vill göra den ännu mera matig, så funkar ris alldeles utmärkt att ha till.

Enchiladas

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar