Banankladdkaka

Kladdkaka verkar man kunna göra i alla möjliga former och smaksättningar. Den här dagen hade jag två bananer som var lite väl mogna, så jag klurade på ifall jag skulle göra en banankaka eller ett bananbröd. Eller något som jag inte provat förut, nämligen banankladdkaka. Foodie som jag är, så vill jag alltid testa nya recept och smaksättningar, så banankladdkaka fick det bli:

150 gram smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 bananer
Smör och kokosflingor till formen

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och lägga smöret i en kastrull för smältning. Vispa sedan ägg & socker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke och häll ner i äggsmeten. Mosa de två bananerna och häll ner dem i smeten. Tillsätt det smälta smöret och rör till det är blandat. Smörj en ugnsfast form, gärna en springform som är rund med löstagbar kant. Smöra formen, och bröa formen med kokosflingor eller liknande. Grädda ca 30 min. Ta ut ur ugnen och låt svalna något, ställ sedan in den i kylen och förvara den där, den blir bara godare och godare för varje dag!

Banankladdkaka

Kommentera