Dag 2 i Longyearbyen

-

Dag 2 i Longyearbyen var en lugnare dag. Vi var väldigt trötta efter första dagen. Dels för att vi fick för lite sömn mellan fredag och lördag då vi somnade ca 02.00, dvs ca 5 timmars sömn, men så innehöll lördagen den fysiskt jobbiga strapatsen med både kajak och topptur som tog 11 timmar. Vi behövde sovmorgon och vi tog sovmorgon. Sköna sängar och underbara mörkläggningsgardiner, så det var möjligt att sova tills vi var mera utsövda.

Till frukosten så träffade vi på våra australienska vänner från dagen innan, Ross och Ramona. Ross gjorde illa handleden på vägen ner igår, och hade varit till sjukhuset i Longyearbyen. Där kunde de konstatera att han brutit ett ben i handleden, och därför gipsat hela underarmen. Tråkigt slut på en fantastisk dag, men Ross var inte ledsen för armen. De skulle checka ut efter frukost och sätta sig på en båt under två veckor och segla runt Svalbard. Hur mäktigt hade inte det varit? Men för Ross del, så innebar det också att han inte skulle behöva sin arm lika mycket.

Efter vår frukost så hade tiden sprungit iväg lite mera än vi först tänkt, men vi hade å andra sidan fått en skön mjukstart på söndagen. Vi checkade ut från hotellet och fick ställa vårt bagage i deras bagagerum. Istället för att besöka Svalbards museum som egentligen var vår plan, så strosade vi ner på byn och tittade runt i lite affärer istället. Inne i varje affär, fanns någon form av uppstoppad isbjörn. Många gånger en hel björn, så jag fick uppleva hur stora de faktiskt är, men ibland fanns där bara ett huvud också.

Dag 2 i Longyearbyen


Inte riktigt det utbud jag är van att se på affärerna i Östersund.

Vi valde att äta lunch på Radisonhotellet nere på byn, puben Barentz, och jag valde en fish and chips. Jag tog bara för givet att det skulle vara lokal fisk i den rätten, men då jag glömde fråga, så består frågan obesvarad. Oavsett så var det en väldigt god fish & chips, så jag blev mätt och belåten. Efter lunchen så gick vi upp till hotellet igen, för att bli upphämtade inför hundslädesturen.


Detta var en stora kvällsrestaurangen på Radisonhotellet. Synd att vi inte hann testa den, väldigt vacker lokal med magisk utsikt över Adventfjorden och bergen mitt emot.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar