Beercan Burgers

-

Här är en burgare som jag såg första gången förra året, men då blev det aldrig av att jag testade. Beercan Burgers, eller Trocadero Burgers för min del (då jag bara hade Trocadero som burk hemma just då). Burkarna spelar ingen roll, utan det går att göra groparna med fingrarna också.

½ kg finmalen nötfärs
2-3 msk bbq sås
salt & peppar
1 baconpaket
5 champinjoner
smör att steka i
1/4 burk soltorkade tomater i olja
½-1 dl riven ost
salt & peppar
en gnutta socker

Blanda färsen med bbqsås, salt & peppar. Forma 5-6 stora bollar och tryck sedan en ”beercan” i dem och forma färsen runt om (här går det alltså lika bra att använda händerna och göra skålar i köttfärsbullen). Observera att de ska bli en botten med färs också. Vira bacon runt kanterna så de håller ihop.

Skär champinjonerna i kvartar och stek i smör. Salta & peppra och strö över lite socker. Stek tills de fått fin färg. Hacka tomaterna och blanda med svampen. Låt fyllningen svalna och blanda sedan ner osten. Fyll burgarna med detta.

Grilla dem på grillen. OBS bara på undersidan. De tillagas rakt igenom ändå. Alternativt så tillagar man burgarna i ugnen. Där körde jag på 250 g undervärme och sen sista minuten vred jag till grill istället.

Servera med valfria tillbehör. Vi gillar Max hamburgerbröd Frisco, picklad lök, rostad lök, sallad, tomater, hamburgerdressing eller bearnaisesås. Vi gjorde också en laddning hemmagjorda strips till. En riktigt god hamburgermiddag med dessa beercan burgers!

Beercan Burgers

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar