Rabarbermojito

-

Jag hittade ett recept på rabarbermojito för ett tag sedan och plockade reda på ingredienserna. Sedan har tiden gått och jag har nästa glömt bort den där goda drinken. Men så när hösten så smått smyger sig på, så insåg jag en kväll att jag måste passa på innan rabarberna fryser. Så här kommer det en fredagsdrink.

Ingredienser för 2 glas:
1 lime
12 myntablad
12 cl rom
4 dl sodavatten

400 gram rabarber
0,5 dl vatten
1,5 dl socker
Is


Börja med att göra rabarbersirap. Ansa och skär rabarbern i stavar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka rabarbern i cirka 10 minuter och rör lite under tiden. Sila genom en finmaskig sil och pressa ut vätskan. Koka ihop vätskan ytterligare cirka 5 minuter till du fått en härlig rabarbersirap.

Tvätta lime noga och dela i klyftor. Fördela lime, mynta, rom och 2 msk rabarbersirap i 2 glas. Muddla eller stöt med exempelvis baksidan av en slev. Fyll på med is och sodavatten och ringla slutligen 1 msk rabarbersirap i varje glas. En riktigt läskande fredagsdrink.

Rabarbermojito

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar