Indisk köttfärssås med ris

-

Vanlig köttfärssås är inget som riktigt funkar hemma hos oss. Tjejerna är inte så förtjusta i spagetti och köttfärssås (hur är det möjligt? Det var ju min favoriträtt när jag var liten…) utan äter egentligen bara köttfärs när det serveras tacos. Men då jag hade köttfärs över, så behövde jag göra något av den. Då kom jag på att jag kan göra indisk köttfärssås med ris till middag. Jag vill gärna bjuda tjejerna på lite olika smaker, så att de får testa olika smaker hemma där de är trygga och kan säga ifrån. De var lite skeptiska först, men efter någon tugga så gick resten ner helt automatiskt.

Sagt och gjort, jag tittade förbi några olika recept under dagen och säkerställde att jag hade alla ingredienser hemma och sen satte jag igång. Så här blev det för mig:

500 g köttfärs
Smör att steka i
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
Garam Masala
Kanel
Curry

Till servering:
Kokt ris
Jordnötter
Russin
Bananskivor
Hackade grönsaker, jag hade tomater vid min servering men ta det som funkar bäst
Creme Fraiche alt gräddfil
Mango Chutney
Naan-bröd

Starta ugnen på 200 grader och sätt igång riskoket.

Börja sedan att hacka lök och vitlök och fräsa det i stekpannan. Fyll på med köttfärsen och smula sönder köttfärsen i stekpannan. Låt fräsa och häll sedan på krossade tomater samt kryddor. Är ni ovana vid kryddorna, så ta lite i taget och smaka er fram. Hellre för lite än för mycket första gången. Låt puttra en stund tills köttfärsen är ganska torr.

De sista minuterna innan allt är klart, så penslar du brödet med lite smält smör (jag tog flytande smör&rapsolja och penslade) och sätter in i ugnen. Ställ fram alla tillbehören i små skålar och låt alla ta de tillbehör som man själv gillar. Här kan man göra det enkelt en vanlig vardag och lite mera festligt till helgen. Välj själva.

Indisk köttfärssås med ris

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar