Gulaschsoppa

-

Förra veckan tog jag fram en bit högrev från frysen. Jag hade som plan att göra min högrevsgryta, men jag tog bort en del av högreven för att sen göra gulaschsoppa. Hemmagjord gulaschsoppa på köttbitar istället för köttfärs är riktigt gott. Receptet har jag fått av en tidigare kompis, Mimmi. Gulaschsoppa är en riktig hösträtt och ingenting som jag lagar andra delar av året, men de gånger jag lagar det, så är det så gott, så jag vill laga det oftare.

400 g högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4-5 potatisar
1 paprika
3 msk tomatpuré
6 dl köttbuljong (eller vatten samt fond)
4 dl mjölk
Salt och peppar
Oregano
Paprikakrydda
Dragon

Börja med att skära högreven i så små bitar som du vill ha i din soppa, samt hacka löken. Fräs på lök, vitlök och köttbitar i en stekpanna, innan du häller över dem i en kastrull. Häll ner köttbuljong och även tärnad potatis. Låt koka till potatisen har blivit mjuk och att köttet även kokat nästan klart. Fyll på med hackad paprika, tomatpure, kryddor och mjölk och låt koka en stund till. Nu är det viktigare att man rör i sin soppa med jämna mellanrum.

Gulaschsoppa

Vid servering, häll upp din soppa i snygga skålar och ställ fram gräddfil eller creme fraiche på sidan.

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar