Tacopaj med grillad kyckling

-

Här kommer ett alternativ till den så vanliga tacofredagen. Att göra en tacopaj med grillad kyckling. Tacosmak är gott, grillad kyckling är gott och paj i alla smaker är gott. Och jag kan meddela att kombinationen är jättegod! Vill ni ha andra alternativ, så har jag samlat inlägg i taggen Taco. Klicka in där och få flera förslag inför fredagsmiddagen.

Oftast så köper jag grillad kyckling utan att riktigt ha någon plan. Att det är bra pris eller att jag har slut på andra idéer för tillfället. Grillad kyckling är väldigt gott och kan användas till så mycket. Ifall du köper en grillad kyckling och inte ska använda den förrän dagen efter, så rensa den ändå samma kväll som du har köpt den. Den är såå mycket enklare att rensa när den är varm. Tips tips!

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

1 grillad kyckling
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl skuren vitkål
10 små champinjoner
1 påse taco-kryddmix
1 dl grädde
150 g färskost paprika (Arla)
Salt och peppar
smör/olja att fräsa lök och vitkål i
Hushållsost att riva eller skiva över

Till servering:
Guacamole alt vitlökssås
Nachos
Sallad alt grönsaker i olika skålar

Börja med pajdegen. Där brukar jag ta fram smöret ett tag innan och dela upp det i mindre bitar så det blir mera lättarbetat. Blanda ihop smör och mjöl till en deg och tryck ut det i en ugnsfast form. Förgrädda i 200 grader, 10 min.

 

Rensa den grillade kycklingen och dela i mindre bitar. Dela vitkålen och champinjoner i mindre bitar och hacka lök samt vitlök. Stek först löken i olja och pudra över tacokrydda och lite vatten. Ta med kycklingbitarna, vitkålen och champinjonerna. Låt puttra och bli riktigt varmt, ca 10 min. Blanda i grädde och färskost, smaka av och ta ev i mera tacokrydda.

Tacopaj med grillad kyckling

Lägg upp i den ugnsfasta formen och strö på riven ost, eller hyvla skivor. Servera med grönsaker, nachos och guacamole eller vitlökssås (varför inte båda?). Det blir rätt mycket mat, men supergott att ha till middag och supergott att ha i matlådan ett par dagar framåt.

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar