Långkokt högrevsgryta

-

Jag hade en bit högrev i frysen som fick komma fram i helgen. Nu har ju hösten kommit och då känns det helt plötsligt så gott med gryta. Så i helgen fick det bli en långkokt högrevsgryta, serverad med sötpotatisgratäng, sallad och Amaronevin. Gott gott gott!

Det känns när en rätt har fått stå på och puttra länge. Köttet är mört som aldrig förr, det ramlar sönder i munnen och alla smakerna bara sitter där. Att det blivit höst gör helt plötsligt inte så mycket.

600 g högrev
Smör till stekning
Salt och peppar
1/2 dl rödvinsvinäger
1 medelstor lök
4 små morötter
10 champinjoner
1 tsk sambal oelek
1 tsk malen kanel
1 stort lagerblad
1 tsk paprikapulver
1 burkar krossade tomater (400 g)

Skär högreven i mindre bitar, ca 2*1 cm. Bryn dem i smör i en stekpanna och flytta sedan över dem till tallrik på sidan. Häll ner rödvinsvinägern och vispa ur stekpannan medan vinägern reduceras till hälften. Häll den reducerade vinägern över köttet.

Hacka lök och vitlök samt skär morötter och champinjoner i mindre bitar. Låt fräsa en stund i stekpannan, innan du häller tillbaka köttet och vinägerreduktionen. Fyll på med kryddor och krossade tomater och sätt på locket. Låt puttra tills köttet känns mört, för mig fick stekpannan puttra i ca två timmar.

Långkokt högrevsgryta

Servera med valfritt tillbehör och en sallad. En riktig söndagsmiddag med långkokt högrevsgryta.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar