Tagliatelle med entrecote

-

Häromdagen så skulle jag fixa en middag och visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Jag hittade en bit entrecote i frysen på morgonen, så jag tog fram den och la den i kylskåpet. Jag klurade under dagen på någon form av tagliatelle med entrecote, vilket till slut blev en bra rätt för fredagsmiddagen.

Jag hade fullt upp på jobbet hela dagen, så när jag cyklade hem så hade jag just inga fler idéer, men jag har rätt bra koll på vad jag har hemma. Det löser sig alltid med en bra råvara, och så cyklade jag hem utan att handla något mera. Så här blev vår middag:

450 g entrecote
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
smör till stekning
soltorkade tomater
1 dl creme fraiche
chili
salt och svartpeppar

Tagliatelle till servering

Börja med att skära din entrecote i mindre bitar och hacka lök och vitlök. Ta fram en stekpanna och börja steka löken tills den är lite glansig. Här är det också läge att sätta igång en kastrull med pastavatten. Låt koka upp och lägg sedan ner din tagliatelle.

Peta den stekta löken längst ut mot kanterna och ta på lite mera smör i mitten. Ner med ditt kött och stek köttet. Blanda in lökhacket och stek köttet klart. Fyll på med strimlade soltorkade tomater (ta mera om du tycker om det, mindre om du inte är så förtjust) och blanda också ner creme fraiche. Krydda med chili, salt och peppar.

Servera din tagliatelle med entrecote tillsammans med någon ytterligare sås, jag valde att smaksätta lite gräddfil med vitlök. Fungerar också med bearnaisesås (på färdig flaska eller hemmagjord), någon tacosalsa eller att bara äta det som det är. Servera gärna någon sallad på sidan och ev ett gott bröd. Beroende på tillbehören, så funkar den här rätten både till vardags och till fest.

 

Tagliatelle med entrecote

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar