Ugnsbakad fetaost

-

Tips till en avslappnad starter. Att ställa fram en form ugnsbakad fetaost och lite gott bröd, så kan man sitta och prata medan man äter gott. Ugnsbakad fetaost har jag läst om och hört om både här och där, och det låter lite för gott för att låta bli, eller hur?

Sagt och gjort. Jag sökte lite recept och fastnade för Klings Kitchens recept. Jag hade en bit fetaost hemma så jag tog fram den och la den i en smörad ugnsform:

1 bit fetaost 150 g
5-6 cocktailtomater
3-4 klyftor vitlök
ca 10 oliver
1/2 citron
Chili
Honung
Timjan, jag använde torkad
Olivolja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 100 grader. Börja med att lägga en bit fetaost i en smörad ugnsform och lägg de andra sakerna runt omkring. Här kan man freestyla med mängder. Kanske tycker man inte om oliver, då står man över. Kanske gillar man inte varma tomater, ta inte med dem då, utan ät dem kalla lite senare.

Jag delade mina cocktailtomater, halverade några vitlöksklyftor och la några oliver i min form. Krydda sedan hela formen med lite pressad citron (lämna citronhalvan kvar i formen), timjan, ringla över lite honung och även en aning olivolja. Krydda även med lite salt och peppar.

Ställ in i ugnen och låt den stå i ca 1h, håll lite koll mot slutet. Det kan också vara så att allt ser bra ut, och den kan stå inne 1,15-1,30 h också. Ställ fram din form med ugnsbakad fetaost och servera med ett gott bröd. Låt dina gäster ta bitar av både ost, tomater, oliver, vitlök och även doppa sitt bröd i vätskan i botten. Supergott alltihop!

Ugnsbakad fetaost

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar