Kryddig granola

-

Dags för ett nytt granola-recept igen. Denna gång en kryddig granola, inspiration från Icas tidning Buffé. Gör ni egen hemmagjord granola eller köper ni hem när ni vill ha granola eller müsli i er fil på morgonen? Sedan jag började göra hemmagjord granola, så är det vad vi oftast har hemma, men ibland har jag inte hunnit eller orkat, så då får vi lov att köpa en förpackning.

Men nu hade jag tid, och jag hittade ett recept på kryddig granola som lät väldigt god. Bara att sätta fart, men som vanligt gjorde jag lite som jag själv ville, så receptet nedan är mitt eget:

5 dl fiberhavregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1½ dl riven kokos
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
½ dl chiafrön
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma (mortla hela kärnor själv, det smakar så mycket mera)
1 tsk malen ingefära
1/4 tsk salt

3/4 dl kokosolja
3 msk honung
2 msk cashew & sesamsmör (Renee Voltaire)

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en långpanna. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, inkl kryddorna. Värm sedan försiktigt kokosolja, honung och nötsmör så det smälter ihop. Häll det över fröblandningen och blanda ordentligt.

Häll ut i långpannan, bakplåtspapper om du vill men det fungerar utan också, och sprid ut det jämnt. Ställ in i ugnen ca 20-25 min, men ta ut ett par gånger och rör runt, så det torkar överallt. Låt svalna och smaksätt din morgonfil.

En snygg kryddig granola

Kryddig granola

Visste du att? Info från Wikipedia
I Sverige innehåller en frukost vanligen någon form av varm dryck, såsom kaffe eller te, eller en kall, som mjölk eller juice, med smörgås och pålägg som ost, charkprodukter, tubpålägg och marmelad. Pålägg som brukar uppfattas som typiskt svenska eller skandinaviska är smörgåskaviar och messmör.

Vanliga frukostbröd är brödlimpa, småfranska, rostat bröd och knäckebröd. Någon sorts mat som man äter med sked ur en skål eller tallrik, som gröt med mjölk, filmjölk eller yoghurt förekommer ofta. Till de senare blandas vanligen någon sorts flingor eller müsli (eller granola). Frukosten kan även innehålla kokt ägg i äggkopp och färsk frukt.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar