Ugnspannkaka med bacon och keso

-

Ett av mina mest populära recept här på bloggen, som får någon träff flera gånger varje vecka, är min ugnspannkaka med keso. Igår valde jag att göra en nästan likadan fast det blev en ugnspannkaka med bacon och keso istället.

Perfekt att köra lite kylskåpstömning och att laga en middag som alla tycker om. Och kanske nödvändigt med lite vardagsmiddag då alla bara postar en massa supergoda midsommarinlägg? Bra vardagsmat behöver vi ju varje dag!

3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Salt
½ dl vetekli
250 g Keso
1-2 paket bacon, beroende på hur mycket ni gillar bacon. Jag hade två paket.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen först, blanda sedan ner vetemjölet och någon dl mjölk (det är lättare att vispa och få en jämn smet ifall man inte häller i all mjölk på en gång). Fyll på med all mjölk och blanda också ner salt och vetekli. Vetekli hade alltid min mamma i pannkakor, så enligt mig är det så pannkakor ska vara/smaka. Till sist vänder du ner keson.

Dela baconet i skivor och lägg ut baconbit för baconbit alternativt i jämna högar. Ställ in långpannan med bara bacon i, i ca 5 min så baconet hinner börja tillagas. Här kan du också peta ut baconet mera jämnt i pannan. Häll ut smeten i långpannan, sen in i ugnen i ca 20 min. Kolla när den är klar. Klipp eller skär upp den i bitar, så är middagen klar!

Ugnspannkaka med bacon och keso

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar