Tortellini med spenat och ädelost

-

En variant av min gamla trotjänare till middag, blev idag tortellini med spenat och ädelost. En vegetarisk vardagsmiddag som du slänger ihop ganska snabbt, bara du har ingredienserna hemma. En rätt som också passar i matlådan ifall du får några rester över.

Färsk tortellini med soltorkade tomater (funkar också med torr pasta)
2 dl creme fraiche
½ dl grädde
½ förp Kvibille Gräddädel, ca 80g
70 g färsk spenat (en hel liten påse) (funkar också med fryst tinad spenat)
peppar

Sätt på en kastrull med pastavatten och låt koka upp. I en annan kastrull så kokar du upp creme fraiche och grädde, lägg ner ädelostbitar så osten får smälta – rör ofta. Blanda ner den färska spenaten i den varma såsen så spenaten mjuknar. Ställ kastrullen åt sidan.

När tortellinin kokat klart, häll av vattnet och häll upp i en skål/snygg djup tallrik. Häll pastasåsen över och toppa alltihopa med några drag svartpeppar. Denna gång valde jag också att servera skivad tomat och smörstekta zucchinitärningar.

Tortellini med spenat och ädelost

Idag får jag tacka Daniel för alla bilder, då jag var hungrig och inte riktigt orkade engagera mig i fotandet. Då tog Daniel över istället och tog ett gäng fina bilder.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelOlika röror
Nästa artikelUgnspannkaka med bacon och keso

Kommentera