Pestotilltugg i form av en julgran

-

Tilltugg finns det väl inte för många av? Jag älskar tilltugg och förrätter och skulle kunna äta sådant typ jämt. Här har jag testat ett pestotilltugg i form av en julgran. Det kanske inte passar så bra nu efter nyår, men testa tilltugget nu och spara receptet till december och alla glöggmingel. Alternativt så använder ni en annan dekoration? Snöstjärna vore kanske fint? Receptet har jag hittat hos Matplatsen.

Receptet nedan är räknat på två rullar färsk smördeg, men då jag gjorde i ordning min julgran så valde jag att använda en rulle och dela den på två istället. Allt blir lite mindre och lite svårare att jobba med, men lika gott!

2 rullar färsk smördeg
1 liten burk pesto
1 uppvispat ägg
flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ena arket smördeg på en plåt. Bred på pesto. Lägg på det andra arket och tryck fast.

Skär ut formen av en julgran och skär sen snitt längs hela som grenar. Tvinna grenarna. Pensla granen med uppvispat ägg, strö över lite flingsalt och grädda ca 10-12 min tills granen blivit fluffig och fått fin färg.

Pestotilltugg

Pestotilltugg i form av en julgran

Servera genast dina pestotilltugg och låt gästerna bryta grenarna att äta. Gästerna kan bli lite feta om fingrarna av peston, så ställ fram servetter.

Pestotilltugg

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar