Banankaka med Daimchoklad

-

Ni vet bananer som får ligga aningen för länge, och de börjar bli bruna. Det är inget fel på dem då, utan de passar alldeles utmärkt i en banankaka med Daimchoklad. Eller valfri choklad är gott – låt inte det stoppa er.

En hemmagjord kaka som är så saftig och god, så den hamnar på min 10-topplista bland kaffebröd och fika. Oftast hinner inte våra bananer bli lite för gamla, för Daniel är en riktig bananälskare. Men den här gången hade jag några över.

150 g mjukt smör
2 dl socker
1 dl florsocker
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
50 g choklad

Börja med att ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli lite mjukt. Sätt ugnen på 200 grader och smöra en form med smör och vetekli (eller ströbröd).

Vispa samman smör, socker och florsocker, alternativt mosa ihop med en gaffel. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och hacka chokladen. Blanda allt tillsammans och häll över i en ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min.

Banankaka med Daimchoklad
Banankaka med Daimchoklad

Låt svalna medan kaffet kokar och pudra gärna över lite florsocker precis vid servering.

Banankaka med Daimchoklad
Banankaka med Daimchoklad
En sådan svärmorsdröm till kaka, tycker ni inte?
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera