Cocoonmeetings och en fantastisk middag

-

I samarbete med Kristianstads kommun

Då vi var i Kristianstad i mitten av maj, så var ett av besöken till Cocoonmeetings i Degeberga strax utanför Kristianstad. Ett helmysigt ställe ute på landet, där paret Bodil och Gunnar huserar. De började som julgransodlare men ganska snart utökade de sin verksamhet med hotell och restaurang.

Och inte bara ett vanligt hotell, utan de erbjuder även två olika Glamping-hyddor. Ordet Glamping kan översättas till ’Glamorous Camping’. Alltså lyxig camping i form av ett hotellrum i naturen. Jag och Daniel bodde i deras ena kokong och det var en upplevelse att minnas! Så häftigt!

Vi anlände på lördagseftermiddagen och började vårt besök i en av kokongerna, där Bodil drog lite historia kring sin verksamhet samtidigt som vi fick en god cider samt lite snacks.

Cocoonmeetings
Cocoonmeetings
Den första av två kokonger
Cocoonmeetings
Cocoonmeetings
I rummet innanför sovrummet, fanns ett långbord uppställt. Där fick vi vår välkomstcider och snacks medan Bodil berättade lite historia. Mysigt, gott och intressant!
Cocoonmeetings

Restaurangen är uppbyggd och genomtänkt att vara så lokalt förankrad som möjligt och nära naturen. Kvällens meny har så långt det är möjligt bara lokala produkter och jag njöt av ett vinpaket med bara naturviner.

Cocoonmeetings
Cocoonmeetings

Vår femrättersmiddag:

Middagen var uppdelad i fem olika rätter. Alla väldigt goda och med lokala produkter. Det är något jag verkligen gillar, att ta vara på bra mat som finns lokalt.

Cocoonmeetings
Österlensparris med hollandaise
Cocoonmeetings
Rökt makrilltoast med Vitaby creme fraiche, rädisor och krasse
Cocoonmeetings
Tockafarmens tuppfilé med primörer, serverades med dragon velouté
Cocoonmeetings
Utvalda ostar med en tomatmarmelad (slående lik min tomatmarmelad)
Cocoonmeetings
Rabarbersoppa med olivoljeglass och havreflarn

Kvällens goda vinpaket var:

  • Knaub Riesling 2018 – Wür Itemberg
  • Chablis guillaime 2017 – Vrignaud
  • Aeene Chianti 2017 – Marco Cannoni
  • Bertilstorps Vingård 2017 – Plommonvin

Dags att sova

Efter middagen var vi några som gick till hotellets bubbelpool och bubblade en timme, sen var det dags att krypa isäng. Vi gick över ängen till vår kokong, la in en extra vedklabb i kaminen och la oss under täcket. Förutom spraket från elden var det helt tyst. Ingen fläkt som surrar någonstans, inget billjud från gatan utanför osv.

Cocoonmeetings

Natten gick och vi vaknade väldigt utsövda. Både jag och Daniel reagerade på att vi kände oss utvilade på ett annat sätt. Vi gissar att det har med tystnaden att göra, att vi fick sova helt ostörda en hel natt.

Vi gick över den morgondaggiga ängen och möttes av ett fantastiskt frukostbord. Så fint upplagt och allt ser så gott ut!

Cocoonmeetings
Cocoonmeetings

Förutom vår kokong så fanns det ytterligare en i andra änden av tomten. En kokong uppbyggd på ett helt annat sätt, med både färger och ljusinsläpp.

Cocoonmeetings

Om en inte vill sova i någon av kokongerna, så finns det också helt vanliga hotellrum. Även här var inte det ena rummet det andra likt, utan alla rum skiljde sig åt.

Cocoonmeetings

Vår vistelse på Cocoonmeetings i Degeberga var så över, men minnet kommer att leva kvar länge. En väldigt avslappnad vistelse ute på den skånska landsbygden, där vi blev väl omhändertagna.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar