Ugnsbakad lax i citronsås

-

Nu var det länge sedan jag publicerade något nytt om lax. Därför blev det uppdraget inför fredagsmiddagen och jag hittade en god ugnsbakad lax i citronsås. Receptet hittade jag hos Jennys matblogg och det var jättegott! Jag har bara kopierat receptet utan att ändra något.

En god lax som lördags- eller söndagsmiddag alltså. En rätt som jag tror att alla kommer att tycka om.

4 portionsbitar lax
Salt & citronpeppar

Citronsås:
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk hummerfond
1/2-1 citron
nyskalade stora räkor

Sätt igång en kastrull och koka potatis, gärna färskpotatis. Sätt sedan ugnen på 150 grader och ta fram en ugnsfast form. Lägg ner dina laxbitar i den smörade formen och krydda med salt och citronpeppar.

Lax i citronsås

Gör citronsåsen i en kastrull. Värm upp grädde, crème fracihe och fond, riv ner citronskal och pressa ner citronsaft. Smaka av och ta ev mera. Häll citronsåsen över laxen. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter, eller tills laxen är klar. Jag vill gärna tillaga lax i 150 grader istället för 200 grader. Det tar lite längre tid, men jag tycker att fisken blir bättre.

Lax i citronsås

Ta ut din lax och toppa med nyskalade räkor, hackad dill och lite mera peppar. Servera tillsammans med din kokta potatis och en god sallad.

Lax i citronsås
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar