Den kock som en gång fick mig att börja laga egen mat (jag är uppväxt med mamma och pappa, där mamma var hemmafru och lagade ALL mat) för länge sedan, var när serien Mat-Tina gick på TV. Hon är still going strong och jag följer henne bla på Instagram. Häromdagen la hon ut en video om jordgubbar med avokadokräm, som lät så galet att jag var tvungen att prova.
För oss fick det bli fredagsdesserten, men det fungerar alldeles utmärkt vilken dag som helst. Både Daniel, Saga och jag var överens om att det blev väldigt gott, men kanske att avokadokrämen skulle ha varit lite mera kall. Så det får bli tipset, gör i ordning krämen en stund innan och ställ den kallt till servering.
Färska jordgubbar
1 avokado
1/2 förp Mascarponeost
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk florsocker
Börja som sagt med krämen och ställ in den i kylskåpet när den är klar. Gröp ur en avokado och lägg ner i en bunke/mixerbehållare. Fyll på med Mascarponeost och både vaniljsocker och florsocker. Mixa tills allt är slätt och har en skön ljusgrön färg.
Fortsätt med jordgubbarna. Rensa dem och dela i mindre bitar. Lägg upp i snygga skålar och när det är dags för servering, ta fram din avokadokräm och klicka på en sked. Servera!
Jag valde att lägga på en snygg kvist rosmarin, men den kan ni hoppa över. Det var mest för dekoration, även om jag upp alla rosmarin-blad innan jag var klar.