Köttfärssås a la Dryden

-

Ibland är de där klassiska rätterna bara såå gott! Klassiskt såsom pasta med köttfärssås tex. I helgen så behövdes det en middag och det slutade med pasta och köttfärssås a la Dryden. Dryden är allså min sambo Daniel, som också bloggar – men om resor istället för om mat.

Daniel gillar nog all min mat, men en sak där vi klart skiljer oss, är vår köttfärssås. Medan jag (bland annat) vill ha krossade tomater och en mera såsig köttfärssås, så är köttfärssås a la Dryden en torrare sås utan krossade tomater. Sen blir hans köttfärssås aldrig densamma, precis som för oss andra så skiljer det sig lite åt varje gång. En tar lite vad som finns hemma helt enkelt (eller den här gången hemma hos Daniels bror och fru).

Köttfärssås a la Dryden

Vi hade en period av vårt gemensamma liv, då jag åkte med tjejerna till simhallen en em varje vecka, då Saga tränade simning. Den eftermiddagen så var det upp till Daniel att laga middag och det blev alltid pasta med köttfärssås a la Dryden.

Gör ungefär så här (det mesta är på en höft):

1 kg blandfärs
1 hackad gul lök
1 paprika i småbitar
2,5 dl creme fraiche
Ketchup
Salt och peppar

Hacka löken och fräs den i stekpannan. Fyll på med köttfärs och medan den fräser, så hinner du hacka paprikan i mindre bitar. Fyll på med creme fraiche och låt puttra – ju längre desto bättre.

Köttfärssås a la Dryden

Låt valfri pasta koka och smaksätt din köttfärssås med ketchup, salt och peppar. Servera allt tillsammans, gärna med några grönsaker. Ta ev mera ketchup på pastan – jag är ingen ketchupälskare så jag åt pasta och köttfärssås som den var. Ketchupen bidrog till en hel del sötma och en rundare smak. Mycket gott!

Köttfärssås a la Dryden
Köttfärssås a la Dryden
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera