Då jag lite hastigt blev uppsatt på fixa-middag-listan i helgen, så var jag tvungen att tänka till i middagshjärnan. Vi var ute på en promenad på natursköna Bynäset på Frösön, men mathjärnan är i princip alltid påslagen. Efter lite funderande så tänkte jag ut ostfyllda köttfärsbiffar med trattkantarellsås.

Till dessa köttfärsbiffar så fick min svåger Robert också visa sin nya AirFryer och gjorde hemmagjorda strips till middagen. Våra gäster från Trollhättan hade också med sig egenplockade trattkantareller.
Gör så här:
500 g köttfärs
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
2 ägg
10 enbär
1 kvist rosmarin
Salt och peppar
Fyllning:
1 bit valfri ädelost
Trattkantarellsås:
Trattkantareller
2 1/2 dl grädde
soja
Kalvfond
Svartpeppar
Till servering:
Potatis skuren till stripspinnar
Majskolvar
En god sallad
Börja med köttfärsbiffarna. Mät upp ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla en stund. Knäck äggen och vispa ner. Krossa enbären och blanda ner, samt hacka rosmarinbladen i mindre bitar. Blanda ner köttfärsen och rör så allt blir blandat. Smaksätt med salt och peppar.
Skär upp så du har färdiga bitar ädelost, ca sockerbitsstora bitar. Ta en skopa köttfärs i handen och lägg en bit ost på. Nyp ihop köttfärsen, så osten hamnar i mitten. Lägg på ett bakplåtspapper och gör nästa. Jag gjorde dem ganska stora och fick ihop 10 köttfärsbiffar denna gång.

Ta fram en gjutjärnspanna och ta i lite mera smör. Låt börja fräsa och lägg sedan ner dina köttfärsbiffar. Bryn biffarna runt om, och lägg sedan över dem i en ugnsform. Sätt in i ugnen 200 grader ca 15 min.

Trattkantarellsås:
När alla ostfyllda köttfärsbiffar är stekta, häll i grädde i stekpannan och vispa ur pannan. Häll över i en kastrull och fyll på med trattkantareller. Låt koka ihop och häll sedan på en redning (lite grädde/mjölk blandat med vetemjöl). Vispa och låt koka upp så såsen tjocknar en aning. Smaksätt med soja, kalvfond och svartpeppar.
Ugnsbakade majskolvar:
Majskolvarna blir väldigt goda i ugnen. Dela majskolvarna i mindre bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Häll på lite Smör & rapsolja samt lite salt och sätt in ugnen 200 grader. Låt stå ca 20 min.
Servera allt tillsammans med en god sallad. Såå såå gott det blev, så vi skrapade våra tallrikar och det blev inga rester kvar.

