Egen pepparkakskrydda

-

Nu när det närmar sig jul och alla julens bak, så måste jag få tipsa om att göra egen pepparkakskrydda. En kort stund tillsammans med en mortel, men sen är det klart. Och såå mycket godare än köpt krydda!

Endast fyra ingredienser och en mortel, det är allt som behövs.

3 tsk malen kryddnejlika
3 tsk malen kardemumma
4 tsk malen kanel
4 tsk malen ingefära

Mät upp kryddnejlika och kardemummakärnor i en mortel och sätt igång. Det kan sprätta en del, så täck gärna över det du kan medan du mortlar.

Hemmagjord pepparkakskrydda

När nejlikor och kardemumma blivit finfördelade, så mät upp malen kanel och malen ingefära. Blanda om och kryddan är klar.

Hemmagjord pepparkakskrydda

Jag använder pepparkakskrydda ganska flitigt i december varje år. Från att krydda till kaffet på helgerna, till att baka och laga mat med. Till Tuppkakan häromdagen så var det egen pepparkakskrydda, men jag har också gjort frukost i form av pepparkakepancakes.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera