Ibland har en flera olika smårester kvar i kylskåpet, som är för små att göra något av själva. Men då jag är emot matsvinn och också alldeles för snål ekonomisk för att kasta riktig mat, så fick jag tänka till. Det slutade med en wok med rökt fläskytterfilé och nudlar.
1/2 purjolök
Rökt fläskytterfilé
Tomater
Majs
Ev fetaost
1 dl grädde
Salt & svartpeppar
Nudlar
Sätt igång en kastrull för att koka nudlar. Börja sedan din wok med att skära purjolöken i smala strimlor och försöker att använda även de gröna bladen på en purjolök. Jag har tidigare år kastat purjolöken i komposten när det ljusa går över i grönt, men jag har tänkt om. Allt för att minska matsvinn. Lägg purjolöken i en stekpanna och stek purjolöken på svag värmen en stund.
Lägg i nudlarna och skär din rökta fläskytterfilé i strimlor och låt steka med en kort stund. Fyll även på med tomater, majs och ev fetaostbitar. Häll på grädde och låt puttra ihop. Fyll på med de kokta nudlarna och rör tills det är hyfsat blandat. Krydda med salt och svart peppar.

Servera din wok med rökt fläskytterfilé och nudlar tillsammans med en klick creme fraiche och sweet chilisås. Taadaa (hur stavas det där egentligen?) – middagen serverad och en bunt olika råvaror i kylen har tagit slut.


Vi åt upp vår wok på tre personer, men jag kan garantera att den är lika god dagen efter i matlådan. Om du får några rester kvar vill säga.