Kardemummadrömmar

-

Hittade ett recept inne hos Matplatsen som jag inte kunde låta bli. Kardemummadrömmar – hur gott låter inte det? Jag har spanat efter bakverk ända sedan jag fick min senaste Smakbox, den som innehöll just kardemumma. En riktigt god krydda, där jag oftast maler kardemummakärnorna själv för mycket mera smak, men färdigmalen kardemumma fungerar också.

100 gram mjukt smör
2 1/2 dl socker
1 dl rapsolja
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk malen kardemumma

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa rumsvarmt smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt oljan och fortsätt vispa. Blanda kardemumma med mjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker. Blanda ner det i smörblandningen och rör samman till en deg.

Kardemummadrömmar

Rulla kakdegen till två längder och sätt gärna in dem i kylen en halvtimme, så degen får stelna. Ta ut degen och skär varje längd i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Forma varje skiva till en boll och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till dem något och grädda ca 15-20 min i 150 C. Ta ut och låt kallna.

Kardemummadrömmar
Kardemummadrömmar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera