Fredagspasta med köttfärssås

-

Pasta med köttfärssås känns kanske inte så fredagsmysigt, men det är ganska enkelt att göra en köttfärssås mera lyxig. Då passar den helt plötsligt perfekt till fredagsmiddag. Daniel gjorde en fredagspasta med köttfärssås som onsdagsmys och lillördag:

400 g svensk köttfärs
3-6 färska champinjoner (vi hade 3 st jättestora)
1 röd paprika
1½ – 2 dl Creme Fraiche fetaost & soltorkade tomater
Salt och peppar

Börja med champinjonerna. Dela dem i två och skiva sedan i smala skivor. Fräs dem i stekpannan och lägg sedan åt sidan. Fortsätt med köttfärsen och fräs den i stekpannan. När köttfärsen är fräst, lägg tillbaka champinjonerna.

Hacka paprikan i mindre bitar och blanda ner (det är godast om paprikan har lite crunch kvar, så tillsätt den ganska sent) tillsammans med creme fraiche. Låt smälta ner och smaksätt med salt och peppar.

Fredagspasta med köttfärssås

Servera din fredagspasta med köttfärssås med onödigt mycket riven parmesan och gärna några crunchiga grönsaker. Vi skar bara snabbt upp lite gurka som passade utmärkt.

Fredagspasta med köttfärssås
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelRestfest, ostpaj med grönkål
Nästa artikelKardemummadrömmar

Kommentera