Fredagspasta med köttfärssås

Pasta med köttfärssås känns kanske inte så fredagsmysigt, men det är ganska enkelt att göra en köttfärssås mera lyxig. Då passar den helt plötsligt perfekt till fredagsmiddag. Daniel gjorde en fredagspasta med köttfärssås som onsdagsmys och lillördag:

400 g svensk köttfärs
3-6 färska champinjoner (vi hade 3 st jättestora)
1 röd paprika
1½ – 2 dl Creme Fraiche fetaost & soltorkade tomater
Salt och peppar

Börja med champinjonerna. Dela dem i två och skiva sedan i smala skivor. Fräs dem i stekpannan och lägg sedan åt sidan. Fortsätt med köttfärsen och fräs den i stekpannan. När köttfärsen är fräst, lägg tillbaka champinjonerna.

Hacka paprikan i mindre bitar och blanda ner (det är godast om paprikan har lite crunch kvar, så tillsätt den ganska sent) tillsammans med creme fraiche. Låt smälta ner och smaksätt med salt och peppar.

Fredagspasta med köttfärssås

Servera din fredagspasta med köttfärssås med onödigt mycket riven parmesan och gärna några crunchiga grönsaker. Vi skar bara snabbt upp lite gurka som passade utmärkt.

Fredagspasta med köttfärssås

Kommentera