Kolagrottor med dulce de leche

-

Vissa klassiska bakverk är bara såå goda! En sådan klassiker är hallongrottor, vilka jag skulle kunna äta varje vecka året runt. Men ändå så vill jag variera mig och den här gången blev det istället kolagrottor med dulce de leche. Hallongrottedegen men istället för hallon, så valde jag karamelliserad mjölk.

Jag kom på idén när jag hade en halv burk karamelliserad mjölk kvar från min kladdkaka dulce de leche. Det gick inte så mycket karamelliserad mjölk till kolagrottorna dock, så jag ska fundera på något ytterligare bakverk.

Hallongrottedegen förresten, gör ni den med marsanpulver? Om inte – prova det! Så gott!

125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
Karamelliserad mjölk

Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din sylt. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 formar.

Kolagrottor med dulce de leche

Rulla bollar av degen och lägg i formarna, när alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick sylt i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite bruna ute i kanterna.

Kolagrottor med dulce de leche
Kolagrottor med dulce de leche
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera