Vissa klassiska bakverk är bara såå goda! En sådan klassiker är hallongrottor, vilka jag skulle kunna äta varje vecka året runt. Men ändå så vill jag variera mig och den här gången blev det istället kolagrottor med dulce de leche. Hallongrottedegen men istället för hallon, så valde jag karamelliserad mjölk.
Jag kom på idén när jag hade en halv burk karamelliserad mjölk kvar från min kladdkaka dulce de leche. Det gick inte så mycket karamelliserad mjölk till kolagrottorna dock, så jag ska fundera på något ytterligare bakverk.
Hallongrottedegen förresten, gör ni den med marsanpulver? Om inte – prova det! Så gott!
125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
Karamelliserad mjölk
Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din sylt. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 formar.
Rulla bollar av degen och lägg i formarna, när alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick sylt i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite bruna ute i kanterna.