Sega citronrutor med hallon

-

En god kaka får väl alltid plats? Bra att ha inför helgens fika också. Även om vi inte ska hälsa på varandra i dessa tider, så kan en väl få fika gott inom familjen? Här är sega citronrutor med hallon som smakar riktigt gott!

Sega citronrutor med hallon

En lite mindre sats med kakor och det passar alldeles utmärkt ibland. Då hinner hela kakan gå åt under helgen, istället för att en ska försöka få plats i frysen. Receptet har jag hittat hos Jonas bakar.

75 gram smör
2 ägg
Skalet från 1-2 citron/citroner
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5-2 dl styckfrysta hallon
1 dl (50g) flagad mandel

Sätt ugnen på 200 grader, över och under värme och förbered en fyrkantig form (20×20 cm) klädd med bakplåtspapper. Alternativt en rund form, ca 26 cm med ett bakplåtspapper spänt i botten och med kanterna smörade.

Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Riv ner citronzest i äggsmeten.

Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och häll i smöret. Rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i formen, tryck ner hallonen och strö över flagad mandel.

Grädda kakan i nedre falsen i ugnen i 25-30 minuter. Håll koll redan efter 20 minuter då alla ugnar gräddar olika.

Skär dina sega hallon och citronrutor i rutor och servera. Pudra gärna över lite florsocker med en tekula, så blir kakorna ännu tjusigare.

Sega citronrutor med hallon
Sega citronrutor med hallon
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelAppletini som fredagsdrink
Nästa artikelHallon- och rabarbersylt

Kommentera