Hallon- och rabarbersylt

-

Lite frysrensning i kombination med årets första rabarber. Jag gjorde en hallon- och rabarbersylt igår kväll som jag kunde njuta av till frukost imorse. Lite Morsdagslyx att äta kex, brieost och hemmagjord sylt/marmelad till frukost.

300 g hallon
200 g rabarber
300 g farinsocker (funkar med vanligt socker också, alternativt syltsocker)
Pektin
Atamon

Skär din rabarber i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med hallon och socker. Låt koka upp och koka ca 10 min. Skumma skummet som kommer på toppen. Strö över Pektin för att få en lite tjockare sylt och låt koka 2 min till. När du dragit av kastrullen från plattan, strö över lite Atamon för konservering.

Under tiden du kokar sylten, sätt ugnen på 100 grader och ställ in ett par glasburkar. Låt de stå och bli 100 grader, så blir burkarna steriliserade.

Hallon- och rabarbersylt
Hallon- och rabarbersylt

När sylten är klar, häll över den i de varma glasburkarna. Sätt på plastfolie och locket och vänd sedan burken upp och ner – så kommer det inte heller att komma in några bakterier. Enkla husmorstips som jag lärt av min mamma och som funkar!

Njut av din hallon- och rabarbersylt tillsammans med rostat bröd. Eller kex och brieost. Till frukostkaffet eller till kvällsvinet. Lika gott oavsett.

Hallon- och rabarbersylt
Hallon- och rabarbersylt
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSega citronrutor med hallon
Nästa artikelMaj 2020

Kommentera