Maj 2020

-

En ny månad har gått och en ny månadssammanfattning kommer här. Mitt sätt att titta tillbaka på månaden som har gått och göra mina reflektioner. Här brukar jag mest skriva om förra månaden i bloggen, men jag hinner även tänka igenom allt annat som händer i mitt liv.

Det blogginlägg som fick flest visningar under maj 2020 hade tex inte alls med matlagning eller bakning att göra, utan var ett tips om utflykt till Undromskogen strax utanför Östersund.

Undromsskogen

Om vi istället ser vilket matinlägg som fått flest visningar, så är det en drink denna gång. En god rabarberdrink med gin och bubbel där jag också blir uppmärksammad om att Sverige är väldigt avlångt. Mina rabarberinlägg får visningar medan Jämtland fortfarande har lite snö kvar på marken (och jag blir genast lite avundsjuk).

Rabarberdrink med gin och bubbel

Andra inlägg som jag vill pusha för, är dessa:

Vegetariska ärtbiffar med fetaost är en god vardagsrätt som fungerar att servera till både potatis, ris eller pasta och någon valfri sås.

Ärtbiffar med fetaost

En annan vegetarisk favorit från månaden är min halloumikorv i bröd, som var väldigt god.

Halloumikorv i bröd

En variant på en klassiker blev det när jag gjorde ugnsbakad falukorv med fetaost. Klassisk husmanskost med en tvist.

Ugnsbakad falukorv med fetaost

Även Fläskytterfilé Afrikana förtjänar ett andra omnämnande. Lite som tacos med flera tillbehör att plocka för den som vill. Rätten fick också riktigt bra betyg av min dotter Saga.

Fläskytterfilé Afrikana

Söta inlägg från maj 2020?

Värt att nämna igen är Silviakaka, som seglade upp som båda tjejernas favoritkaka. Vi bakade nog tre omgångar Silviakaka under maj, och alla kakor är slut.

Silviakaka

Även Sega citronrutor med hallon seglade upp som en favorit, som jag gärna kommer att ha redo i frysen.

Sega citronrutor med hallon

Inget sött, men väl en god drink fick också plats under maj månad. En god Appletini som jag gärna dricker i sommar:

Appletini

Fler inlägg som inte har med mat att göra, men som jag ändå vill pusha för, är dessa:

Björkliden ligger otroligt varmt i mitt hjärta, och i år har jag gjort ett återbesök. Läs mera i detta inlägg.

Björkliden i mitt hjärta

Sist men inte minst. Daniels 40-års firande, där vi tog en hemester i en svit. Jag överraskade med blommor och ballonger, bubbel och ostbricka – vilket blev en oförglömlig kväll. I vår egen stad.

Daniel 40 år
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Kommentera