Utflykt till Undromskogen, Rödön

-

När nu läget är som det är med Corona-pandemin, och vi är strandade hemmavid på ett annat sätt, så finns också chansen att upptäcka sitt närområde. Så tänkte jag, då jag lockade med mig Daniel på en utflykt till Undromskogen, Rödön. Rödön är en halvö som ligger strax utanför Östersund och där hade jag sett en trätrall in i skogen utan att veta vart den leder.

I söndags var det dags, det har varit kallt och ett tråkigt väder länge, så vi tog på både underställ och fleecetröja under GoreTex-jackan + mössa och vantar. Mina nya vandringskängor fick också åka med, jag måste gå in dem innan vi ska sätta oss på flyget mot Kilimanjaro.

Vi parkerade på parkeringsplatsen längs Rödövägen som rymmer någonstans tre, max fyra, bilar och läste på skylten. Det är lämningar från en gård som var bebodd 400-600 e Kr.

En snygg ramp gör att besöket är tillgängligt för alla, både till fots, med barnvagn eller med rullstol. Rundan är inte speciellt lång, utan bara någonstans 600-700 m, vilket också gör att den passar alla.

Undromsskogen
Undromsskogen
Undromsskogen

Informationsskyltar finns med jämna mellanrum, så en kan läsa på vad det är en ser framför sig. Här en odlingsskylt, Rödön har en väldigt bördig mark, kanske den bästa i hela Jämtland.

Undromsskogen
Blåsippor

Vackra blåsippor kantade vår väg genom skogen.

Undromsskogen
Undromsskogen

En fin fikaplats med ett rejält bord finns utplacerat längs rampen och fika smakar alltid mycket godare utomhus.

Undromskogen ligger i närheten av pilgrimsleden mellan Sundsvall och Trondheim, även kallad St Olavsleden.

Hitta hit | Undromskogen på Rödön

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera