Halloumikorv i bröd

-

För ett par år sedan så postade jag ett inlägg om ölfriterade halloumiburgare. De är riktigt riktigt goda vegetariska burgare som jag häromdagen tänkte att jag skulle kunna omsätta till halloumikorv i bröd istället. Korv med bröd alltså, fast i vegetariskt väldigt gott format.

Sagt och gjort, jag började blanda men denna gång hade jag ingen öl hemma, utan tog ett kolsyrat vatten istället. Tillsatte istället några droppar Liquid Smoke för att få lite röksmak.

2 paket halloumiost, 150 g
1,5 dl kolsyrat vatten
1 dl vetemjöl
Några droppar Liquid Smoke

2 dl panko eller ströbröd
Tacokrydda
Svartpeppar
Rapsolja

4 korvbröd

Vid servering:
Huvudsalladsblad eller spenatblad
Tomater
1-1½ dl majonnäs + sriracha efter smak
Rostad lök
Ev syrad rödlök*

Börja med att ta fram halloumibitarna och skär dem i stavar, jag fick ut sex stavar per ost. Torka av bitarna noggrant med ett hushållspapper. Låt den gärna ligga ett tag om du har tid och torka sedan igen så att all vätska torkas upp.

Blanda ihop kolsyrat vatten, vetemjöl och Liquid Smoke med en gaffel. Doppa halloumin först i vetemjölssmeten och sedan i en blandning av panko (eller ströbröd), svartpeppar och tacokrydda. Tryck till halloumifiléerna ordentligt så att pankon täcker överallt.

Stek den panerade halloumin i rikligt med rapsolja tills att de har blivit knapriga och gyllenbruna. Servera sedan i valfritt korvbröd tillsammans med srirachamajonnäs, sallad, tomater och ev rostad lök. Om du gillar syrad lök på korv, se längre ned i det här inlägget.

Halloumikorv i bröd
Halloumikorv i bröd
Halloumikorv i bröd

* Syrad rödlök:
Gör en 1-2-3 lag, bestående av
½ dl ättika
1 dl socker
1½ dl vatten och koka upp

Skär en rödlök i tunna skivor och lägg ner, låt puttra medan du ordnar med resten av middagen. Stäng av en stund innan, så löken hinner svalna en aning.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera