Crispy chickennuggets

-

Med jämna mellanrum så vill mina barn att vi ska åka till någon hamburgeria och köpa nuggets. Jag brukar alltid säga nej, då jag tycker att det både är en dyr produkt och inte speciellt mycket innehåll. Men så hittade jag ett recept på crispy chickennuggets, som jag valde att testa hemma:

Crispy chickennuggets:
2 kycklingfiléer
Salt & peppar
Polenta
Valfri olja att steka i, jag valde kokosolja denna gång

Mangosås:
1 liten banan
1,5 dl mango (jag tog fryst mango som fick tina)

Serveras med havreris eller ris och gärna någon sallad

Sätt igång en riskastrull. Dela bananen i mindre bitar och lägg ner mangobitar i samma skål. Mixa så det blir en mangosås. Ställ åt sidan.

Dela kycklingfiléerna i mindre munsbitar, strö över salt och peppar. Sätt igång en stekpanna. Vänd bitarna i polentagryn och lägg över dem i stekpannan. Stek dem på båda sidor och kontrollera gärna någon bit, så den är genomstekt.

Crispy chickennuggets

Servera dina crispy chickennuggets tillsammans med havreris och mangosås. Jag tog även en klick creme fraiche på tallriken, men det är valfritt. Enkel snabbmat där en också vet exakt innehåll i maten.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelEnkla slarvfrallor
Nästa artikelHalloumikorv i bröd

Kommentera