Enkla slarvfrallor

-

Hittade ett recept på enkla och goda frallor som jag blev sugen på att prova. Slarvfrallor låter inte så avancerat, men allt hembakt bröd blir ju gott. Jag har inte bakat så mycket bröd i mina dagar, så jag är ingen duktig matbrödsbagare. Men det är ju roligt, så jag kommer att fortsätta experimentera.

Hittade receptet inne hos Lindas bakskola och kopierade receptet:

Ca 20 st

Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större luftbubblor. Båda vätskorna är lika goda, men på olika sätt.

50 g jäst
6 dl mjölk eller vatten, fingervarm
2 tsk salt
2 msk rapsolja
13–15 dl vetemjöl (eller hälften rågsikt och hälften vetemjöl)

Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrö eller sesamfrön innan gräddning om du vill!

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

Rulla degen i vetemjöl på ett bakbord. Dela degen i ca 20 bitar, för hand, med en sax eller kniv. Forma dem till bollar lite slarvigt, de blir släta och fina när de jäser och gräddas.

Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Slarvfrallor

Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på ett galler. Skär gärna itu någon slarvfralla medans de är varma, lägg på smör och ost på dina slarvfrallor och njut! Så gott!

Slarvfrallor
Slarvfrallor
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelBjörkliden i mitt hjärta
Nästa artikelCrispy chickennuggets

Kommentera