Höstens hemmagjorda tacokrydda

Nu när hösten har börjat på allvar, så kommer också rutiner och att krypa in bland tända ljus. En stark rutin hemma hos mig, är fredagarnas tacofredagar. Gissar att vi inte är ensamma om att fortfarande köra tacos som fredagsstandard? Mitt bästa tips inför dessa tacomiddagar, är att göra en stor laddning av höstens hemmagjorda tacokrydda.

Sedan ett par år tillbaka så gör vi bara vår egen tacokrydda, oftast är det Saga som blandar i ordning. Kryddan är riktigt god och innehåller inget salt. En får möjligtvis ta mera krydda till samma mängd köttfärs, men det gör ju ingenting när en har mer i tacoburken. Jag har skrivit om receptet förut, men då jag har nya läsare så postar jag igen.

2 msk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 msk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
1 msk oregano

Blanda alla kryddor i en bunke och häll sedan över i en snygg glasburk. Gör gärna dubbel- eller trippelsats, så har du kryddan klar till flera tacomiddagar.

Höstens hemmagjorda tacokrydda

En kan tycka att det är rätt många sorter kryddor och det kan känns dyrt att köpa in alla sorterna för att sedan har många kryddburkar hemma i sitt skåp. Men har du väl köpt hem alla sorterna, så kan du laga många tacomiddagar och ha höstens hemmagjorda tacokrydda redo i kryddskåpet.

Om du sedan behöver lite mera tips kring taco, så kan du se hela min serie här. Många goda tacomiddagar har det blivit med åren.

Kommentera