Gnocchi med oliver och ädelost

-

Att jag gillar plåtmat, eller åtminstone att hela middagen serveras i samma panna, är knappast någon nyhet. I helgen gjorde jag en ny variant, denna gång en panna gnocchi med oliver och ädelost. Vegetariskt och lite kylskåpsrens, perfekt kombo!

Det är inte så många mått på maten här nedanför, och det är tanken. Ta lite av det du har och kombinera i en panna. Vid servering så funkar det utmärkt att ställa fram hela pannan så får dina bordsgäster ta för sig.

1 paket färdig gnocchi
Smör & Rapsolja att steka i
1 paprika
Grädde
1/2 Ädelost, jag brukar använda Kvibille gräddädel
Valfri mängd oliver, jag hade ca 15 st
Färsk spenat
Svartpeppar

Ta fram en panna och häll lite Smör & Rapsolja i botten. När smöret smält, häll ner din gnocchi. Låt fräsa några minuter, så gnocchin får en lite gräddad yta. Fyll på med paprika i bitar och slå på grädde så pannan får en botten. Fortsätt med bitar av ädelost, här tar var och en så mycket en vill – beroende på hur mycket en gillar ädelost.

Låt pannan puttra ihop och smaksätt med peppar. När det börjar närma sig servering, ta ner 2-3 nävar färsk spenat och även oliver. När spenaten blir varm, så krymper den ihop till nästan ingenting men bidrar med god smak.

Gnocchi med oliver och ädelost

En perfekt panna att steka ihop till en avslappnad lunch eller ev rester i matlådan. Gillar ni idén med plåtmat/allt i samma panna så hittar ni mina andra varianter här.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar