Jureskogs hamburgerkött

-

Häromdagen så slog jag igång TV:n bara för att jag ville få en stund i soffan. Det som dök upp var Johan Jureskog och när han undersöker vilka smaker som sätter den bästa burgaren i TV:serien Världens bästa burgare. Det är inspirerande med smaker, så när jag sprang på Jureskogs hamburgerkött på min affär någon dag senare, så köpte jag hem en korv.

Det är en korv med hamburgerfärs med kött från Sverige (det är viktigt för mig). 450 g så det räcker till 4-5 hamburgare tänker jag. Jag köpte även MAX hamburgerbröd Frisco, då det är min favorit på affärernas hyllor.

Jag hämtade Saga vid 17 och när hon sätter sig i bilen så meddelar hon att hon är såå hungrig. Så smidigt att jag då hade planerat för hamburgare som går snabbt och enkelt. Så det här får bli mitt fredagstips, då det är enkelt, smidigt, snabbt men ändå med helgkänsla och lite lyx.

450 g Jureskogs hamburgerkött
4 hamburgerbröd
Färsk spenat eller sallad
Tomater
Skivad ost

Valfria pålägg:
Hamburgerdressing
Rostad lök alternativt färsk lök
BBQ-sås
Inlagd gurka
Ketchup
Senap
Vad är ert ”måste” på en hamburgare? Kommentera gärna så ska jag testa.

Tanken med Jureskogs hamburgerfärs och att det är förpackat i en korv, är att en ska kunna skära rakt genom plasten och få en rund burgare direkt. Så gjorde jag, och pressade sedan ut köttet i en hamburgerpress. Sen ner i stekpannan. Efter första vändningen la jag på en skiva ost på varje hamburgare så den hann börja smälta en aning.

Jureskogs hamburgerkött

Montera ihop din hamburgare med valfria tillbehör och ev strips på sidan.

Jureskogs hamburgerkött
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera