Kantarellomelett efter träningen

-

Den här årstiden, när vi kan se att även det här året kommer att leverera, så behöver vi titta igenom våra frysar och tömma förra året. För att kunna få plats med årets skördar istället. Så var det häromdagen då Daniel gjorde en kantarellomelett efter träningen.

Omelett är en lite underskattad middag, som går fort att tillaga – och det går att smaksätta den på en massa olika sätt. Vi hade ett paket kantareller kvar i frysen, så det fick bli kvällens lyxiga middag.

För två pannor kantarellomelett:

Kantareller, vi hade ungefär 1 dl redo i frysen
Smör & Rapsolja att steka i
3 ägg
0,5 dl mjölk
2 msk creme fraiche
Salt & peppar
Färsk spenat
Bitar av tomat

En god sallad att servera på sidan, gärna tillsammans med en klick creme fraiche

Sätt igång en stekpanna och dela svampen i mindre bitar. Smörstek hälften av svampen en kort stund, häll sedan på halva mängden smet. Låt steka hyfsat orörd, lätta på kanterna någon gång, tills omeletten är stilla. Smaksätt med salt och peppar. Sista minuten kan du lägga på lite spenat och även några tomatbitar.

Kantarellomelett efter träningen
Kantarellomelett efter träningen

Se till att hela omeletten är loss i pannan och vik den dubbel på en assiett. Fyll på med en sallad och gärna en klick creme fraiche på sidan. Servera din kantarellomelett efter träningen.

Kantarellomelett efter träningen
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera