Sagas svamppasta

-

Igår kom jag hem från kvällens löprunda och klockan hade blivit mycket. Då bad jag Saga laga middag medan jag tog en dusch. Hon tog uppgiften och gjorde Sagas svamppasta av det vi hade hemma. En väldigt god släng-ihop-pasta, så den förtjänar ett inlägg.

Färsk tagliatelle för fyra personer (det går utmärkt med torr pasta också)
1 vitlöksklyfta
4 champinjoner
5 cm purjolök
1 dl creme fraiche
1/2-1 dl grädde
Salt & Peppar
Toppa med körsbärstomater

Sätt på en pastakastrull och hacka vitlök samt dela champinjonerna i mindre bitar. Skiva purjolöken (spara ev lite purjolök till garnering) och stek allt i en stekpanna. Häll ner grädde och creme fraiche och låt puttra ihop medan pastan kokar.

Häll av pastavattnet och häll pastan i stekpannan. Rör runt så allt blandas. Häll upp i en snygg skål och toppa med svartpeppar och delade tomater. Ställ skålen mitt på bordet och säg Varsågod!

Sagas svamppasta
Sagas svamppasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRunStreak 200 är genomfört
Nästa artikel#supportyourlocal

Kommentera