#supportyourlocal

-

Andra vågen av Corona är över oss i Sverige och regeringen har nyligen gått ut med hårda restriktioner som börjar gälla nästa vecka (v.48). Vi måste hålla oss hemma om vi känner symptom, vi måste tvätta händerna och vi får inte umgås för många på samma plats (max åtta from tisdag 24/11). I spåren av restriktioner står restauranger och andra butiker som är beroende av att vi fortsätter handla. Då jag äter ute så taggar jag därför mina instagraminlägg med #supportyourlocal för att peppa oss att handla lokalt.

Så fortsätt handla lokalt, för att göra det möjligt för restauranger och butiker att fortsätta hålla öppet. Fundera över vilka som ni gillar bäst och verkligen vill att de ska stanna kvar och rikta era insatser dit. Jag har satt ihop en bildserie på bra restauranger i Östersund som jag gillar lite extra och som jag verkligen vill ska överleva. Alla utan inbördes ordning!

Ett axplock av bilder på rätter jag ätit, men på alla restauranger så finns flera maträtter värda att lyftas till skyarna – smaka er fram till de ni gillar!

#supportyourlocal
Kontorshotellet Nummer Ett på stortorget och kanske framför allt deras Egg Benedict Royal
#supportyourlocal
#supportyourlocal
Jaktstugans Café och deras olika soppor till lunch – mums!
#supportyourlocal
Jazzköket Saluhall som alltid har en vegetarisk Dagens och alla jag ätit är så goda! Här en tallrik polenta med fetaost, rostad majs och potatis, soltorkade tomater och popcorn. Även en tabascofärskost.
#supportyourlocal
#supportyourlocal
Bastard Burgers kanske inte är lokala (även om de har lokal personal, dvs arbetstillfällen), men jag är såå förtjust i deras upplägg – att du på samma restaurang kan bland olika burgare och samtliga burgare finns både som veganska och med kött. Jag väljer alltid det veganska alternativet och de är väldigt goda! De har också sötpotatisstrips till samma pris som potatisstrips, vilket jag gillar skarpt.
#supportyourlocal
En annan restaurang som kanske inte kan räknas som lokal, men som erbjuder lokala arbetstillfällen är Clarion Hotel’s restaurang. Här kan du alla dagar äta en trerätterslunch och äta den i deras mycket avslappnade och sköna restaurang. Här var från förra veckan då vi bla åt en god och vällagad köttgryta med rostad potatis.

Mitt axplock av goda restauranger i Östersund alltså. Och även om ni har andra favoriter, så fortsätt att äta på dem. Det viktiga är inte att mina favoriter överlever, utan att era favoriter finns kvar.

Och min uppmaning gäller såklart även andra lokala butiker eller producenter – välj ut vilka ni vill ska finnas kvar och lägg era pengar hos dem – FRAMFÖR att beställa billigt och dåligt från tex Kina som ska fraktas över hela världen. Värna om Svenska och jämtländska arbetstillfällen!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelSagas svamppasta
Nästa artikelEn knallblå fredagsdrink

2 KOMMENTARER

  1. Bra och viktiga tankar – stöd våra lokala, ät lokalproducerat. Och sedan kan man via appen Karma ”rädda” överbliven mat till nedsatt pris från Clarions Kitchen & Table, Tages konditori och kök m fl. /Eva

Kommentera