Karma – appen som vill rädda mat

-

I mina försök att rädda mat och absolut inte kasta mat i onödan, så har jag läst om Karma – appen som vill rädda mat. Det är en app till telefonen, där du väljer vilka restauranger du vill följa och att du kan få notiser om att det finns mat kvar. Mera info hittar du här.

Det är en ganska ny nyhet i lilla Östersund, men jag såg en notis om en restaurang som gått med och hakade genast på tåget. Jag följer fyra restauranger och har funktionen med notiser påslagen. Idag plingade det till i min telefon strax efter lunch – restaurang Kitchen & Table hade 7 st luncher över, som de säljer för halva priset.

Tanken med appen är just den, att restaurangerna lägger ut portioner som blivit över efter lunchen för halva priset, och så får man chansen att handla billigare lagad mat som passar till middag. Restaurangen slipper kasta mat och tjänar åtminstone halva pengen för mat som ändå är lagad. En bra grej för alla inblandade, inkl vår miljö då vi kan minska på matsvinn.

Maten var helt ok – det som var i den miljövänliga papplådan den här gången var en majskyckling med ananassalsa, lime- och kokossås. Så vi fick värma vår goda restaurangmat i micron och sen slänga förpackningen i återvinning för kartong.

Det känns som ett väldigt bra initiativ av grundarna till Karma och de har också fått mängder av utmärkelser redan. Jag kommer knappast att köpa varje gång det plingar till, men förmodligen så kommer det att känns som en smidig lösning när det börjar närma sig hemgång och att jag måste fixa någon god middag.

Hur gör man för att använda appen Karma?

Börja med att ladda hem appen och skapa en inloggning. Då appen får möjlighet att känna av vart du befinner dig, så kan du också välja att följa de restauranger som är anslutna och där du kan tänka dig att köpa mat. När det sedan finns mat tillgängligt, så plingar en notis till i din telefon. Du anger hur många portioner du vill köpa och betalar direkt i appen. Sen är det bara att hämta ut din mat innan tidsangivelsen i appen. Klart!

Exakt hur det fungerar i bakgrunden, om hur restaurangen får pengar från appen Karma tex – det behöver inte jag bry mig om. Jag får ett förslag i appen, lägger in en order och betalar, sen hämtar jag upp min mat när jag går hem. Smidigt!

Jag ber om ursäkt för lite tråkiga bilder i det här inlägget, men jag tog skärmdumpar från min mobil och sen, när jag höll upp påsen på restaurangen, så hade jag bara en hand att försöka fokusera med – vilket inte lyckades. Nåja, ni förstår nog ändå.

Karma

Visste du att? Info från Wikipedia
Karma brukar vi ofta förknippa med österländsk religion och filosofi och finns både inom buddismen, jainism, sikhism och många hinduistiska riktningar. Inom buddhismen är karma resultatet av en människas handlingar, ord och tankar under dennes livstid. Inom hinduismen står karma också för summan av handlingar under livet, hur väl en människa uppfyllt sina plikter avseende religiösa och vardagliga handlingar. Karmans ”kvalitet” har en direkt betydelse när det gäller om vi återföds och som vad vi återföds.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

4 KOMMENTARER

Lämna ett svar