Jag blandade ihop ett stort fat oxfilépasta med ädelost igår. Så snyggt och så smidigt då allt är på samma fat, bara att ställa mitt på bordet. Ta av det du har hemma och passa på att göra en kylskåpsrensning. Så här blev det för mig och det blev en väldigt god middag.
För ca 4-5 personer:
Valfri pasta, jag tog fusilli-skruvar
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 paprika
Oxfilé – jag hade en bit på 300 g
2 dl grädde
Kvibille ädelost 140 g
Salt och peppar
1 paket färdig salladsmix
Sätt igång en pastakastrull och sätt igång en stekpanna. Hacka lök och vitlök och fräs en kort stund. Dela din paprika i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
Dela upp din oxfilé-bit i mindre bitar och stek på dem också – ge dem bara en stekyta på utsidan – de behöver inte bli genomstekta.
Fyll på med grädde och låt din grönsak- och oxfiléblandning puttra ihop tillsammans med nästan all ädelost (spara lite till garnering).
När pastan är färdig, häll av pastavattnet och lägg ner pastan i stekpannan. Vänd runt så pastan får en krämig sås överallt.
Förbered ett stort fat och lägg salladsmixen i botten. Häll över pasta- och oxfiléblandningen över salladen och vänd runt. Smaksätt med salt, peppar och resterande ädelost.
Ev rester går alldeles utmärkt att ta i matlådan. Jag fick det till lunch och jag valde att bara ljumma på maten i micron.