Såhär i juletider så gör jag goda bakverk med en annan touch. Vanliga klassiska chokladbollar blir istället pepparkakschokladbollar. Såklart! Och om de är goda? Såklart!
100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn (jag körde fiberhavregryn)
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 tsk pepparkakskrydda
3 msk kallt kaffe eller mjölk
Pärlsocker, hackade nötter, strössel eller kokosflingor
Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli lite mjukt. Fyll på med de andra ingredienserna och arbeta ihop det till en god chokladbollssmet. Antingen om du arbetar ihop degen för hand eller använder en gaffel.
Rulla bollar av smeten och rulla sedan bollarna i valfri garnering, lägg på en tallrik och sätt i kylen för att de ska stelna en aning. Ät dina pepparkakschokladbollar och njut! Funkar lika bra till kaffe som till mjölk, så det passar till alla.