Pepparkakschokladbollar

-

Såhär i juletider så gör jag goda bakverk med en annan touch. Vanliga klassiska chokladbollar blir istället pepparkakschokladbollar. Såklart! Och om de är goda? Såklart!

100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn (jag körde fiberhavregryn)
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 tsk pepparkakskrydda
3 msk kallt kaffe eller mjölk

Pärlsocker, hackade nötter, strössel eller kokosflingor

Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli lite mjukt. Fyll på med de andra ingredienserna och arbeta ihop det till en god chokladbollssmet. Antingen om du arbetar ihop degen för hand eller använder en gaffel.

Rulla bollar av smeten och rulla sedan bollarna i valfri garnering, lägg på en tallrik och sätt i kylen för att de ska stelna en aning. Ät dina pepparkakschokladbollar och njut! Funkar lika bra till kaffe som till mjölk, så det passar till alla.

Pepparkakschokladbollar
Både kokosflingor och strössel denna gång
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelOxfilépasta med ädelost
Nästa artikelSmakbox Helgtid

Kommentera