Chokladbollar, ett klassiskt fika

-

Ibland vill jag bara ha något enkelt fika, men som alla tycker om. Då är chokladbollar svårslagna. Helt vanliga chokladbollar, ett klassiskt fika som går hem hos alla. Det är också enkelt på så sätt att ingredienserna oftast finns hemma och det går fort att göra dem.

100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn (jag körde fiberhavregryn)
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kallt kaffe eller mjölk
Pärlsocker, strössel eller kokosflingor

Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli lite mjukt. Fyll på med de andra ingredienserna (utom kokosflingor) och arbeta ihop det till en god chokladbollssmet. Antingen om du arbetar ihop degen för hand eller använd en gaffel.

Rulla bollar av smeten och rulla sedan bollarna i kokosflingor, lägg på en tallrik och sätt i kylen för att de ska stelna en aning. Ät dina chokladbollar och njut! Funkar lika bra till kaffe som till mjölk, så det passar till alla.

Chokladbollar, ett klassiskt fika året runt

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHela Sverige
Nästa artikelSol över Gudhjem

Kommentera