Saffranskrabbelurer med russin

-

Krabbelurer till frukost är riktigt gott och något jag kan försöka charma mina tonåringar ur sängarna med. Idag gjorde jag en julvariant då jag gjorde saffranskrabbelurer med russin. Riktigt goda tillsammans med lite sirap och mjölk i glasen.

Jag tog helt enkelt mitt vanliga recept på krabbelurer och tillsatte ett paket saffran. Jag testade också att ta i russin, vilket var en vinnande kombination. Yummie!

1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 pkt saffran
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
2 ägg
Ca 1 dl russin

Garnerning : strösocker

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Knäck ner äggen och rör runt, innan du häller på mjölken. Det blir en ganska tjock smet, men det ska det vara. Ta i valfri mängd russin.

Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut krabbelurer i stekpannan. Stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg, vänd och stek på andra sidan.

Saffranskrabbelurer med russin

Under tiden fyller du en platt tallrik med socker. När krabbelurerna är färdigstekta, så doppa dem i sockret direkt, så att sockret fastnar. Lägg upp på ett snyggt fat och ställ fram för servering. Gott att servera med sirap, men jag gillar även att ta keso på sidan.

Saffranskrabbelurer med russin
Saffranskrabbelurer med russin
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Kommentera