En snabb tonfiskpasta med majs och ärtor som blir ännu snabbare med färsk pasta. Så blev en middag tidigare i veckan då vi hade tight om tid. Men god mat vill en väl ha ändå? Daniel har stort förtroende för då jag kör någon plock-ihop-middag i köket, med de råvaror vi har hemma. Och även den här gången blev det bra!
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 liten burk tonfisk i vatten
1 burk majs
2 dl creme fraiche
Gröna ärtor, jag tog ca 1 dl från frysen
Färsk tortellini
Sätt igång en pastakastrull och ta fram en stekpanna. Hacka lök och vitlök och fräs ett par minuter i olja eller smör i stekpannan. Häll ut tonfisken och avrunnen majs och bred ut den i stekpannan. Låt fräsa ett par minuter till. Fyll på med creme fraiche samt salt och peppar. Jag tog även kryddan Pinklish kryddmix från en Smakbox-låda. Låt puttra ihop.
När pastan är klar, häll av pastavattnet och lägg ner pastan i stekpannan tillsammans med gröna ärtor från frysen – de behöver bara bli varma. Vänd runt och toppa ev med mera peppar. Hugg sedan in på en snabb tonfiskpasta med majs och ärtor. Godare än vad det kanske låter – så testa gärna!