Tonfiskpasta med majs och ärtor

-

En snabb tonfiskpasta med majs och ärtor som blir ännu snabbare med färsk pasta. Så blev en middag tidigare i veckan då vi hade tight om tid. Men god mat vill en väl ha ändå? Daniel har stort förtroende för då jag kör någon plock-ihop-middag i köket, med de råvaror vi har hemma. Och även den här gången blev det bra!

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 liten burk tonfisk i vatten
1 burk majs
2 dl creme fraiche
Gröna ärtor, jag tog ca 1 dl från frysen

Färsk tortellini

Sätt igång en pastakastrull och ta fram en stekpanna. Hacka lök och vitlök och fräs ett par minuter i olja eller smör i stekpannan. Häll ut tonfisken och avrunnen majs och bred ut den i stekpannan. Låt fräsa ett par minuter till. Fyll på med creme fraiche samt salt och peppar. Jag tog även kryddan Pinklish kryddmix från en Smakbox-låda. Låt puttra ihop.

Tonfiskpasta med majs och ärtor

När pastan är klar, häll av pastavattnet och lägg ner pastan i stekpannan tillsammans med gröna ärtor från frysen – de behöver bara bli varma. Vänd runt och toppa ev med mera peppar. Hugg sedan in på en snabb tonfiskpasta med majs och ärtor. Godare än vad det kanske låter – så testa gärna!

Tonfiskpasta med majs och ärtor
Tonfiskpasta med majs och ärtor
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar